Slaapkamer sfeervol maken met deze 4 inspiratie tips

De slaapkamer sfeervol maken? Met de onderstaande 4 inspiratie tips creëer je een fijne ruimte om te slapen en te ontspannen. Het creëren van een rustgevende en luxe sfeer in de slaapkamer is niet moeilijk. Met de juiste accessoires en indeling maak je jouw eigen relaxruimte. Onze slaapkamer is namelijk veel meer dan alleen een kamer om in te slapen.

4 tips om je slaapkamer van een warme uitstraling te voorzien

1. Houd de vloer zo leeg mogelijk

Een opgeruimde kamer straalt sfeer en luxe uit. Dat geldt ook voor onze slaapkamer. Een rommelige ruimte ziet er alles behalve gezellig uit. Plaats dus geen onnodige dingen op de vloer maar houd deze zo leeg mogelijk. Zo creëer je ruimte en een sfeervolle ambiance. 

2. Zachte kussens en een vloerkleed

Bestaat er een fijner gevoel dan met je blote voeten op een zacht kleed? In een sfeervolle slaapkamer mag een zacht tapijt dan ook zeker niet ontbreken. Plaats deze bij voorkeur in het midden van de kamer achter het bed. Des te beter je het tapijt kunt zien, des te meer warmte en luxe je creëert. Werk met warme kleuren en hoogpolige zachte vloerkleden.

Stem de kleur van het tapijt af op de kussens die je in de slaapkamer gebruikt. Bijvoorbeeld op de sofa achter het bed, in de stoel of op het bed. Grote zachte kussens voorzien de slaapkamer van een luxe sfeer waarin je het liefst de hele dag wilt verblijven. Werk met verschillende afmetingen en kussenhoezen voor het creëren van een speels effect. 

3. Kies voor een hanglamp met een dimfunctie

Een hangende lamp brengt extra sfeer in de slaapkamer. Zoals een kroonluchter of een ander chique lamp voor aan het plafond. Zorg er wel voor dat de hanglamp in de slaapkamer voorzien is van een dimmer. Zo stem je het licht eenvoudig af op de situatie. Met een dimmer hanglamp heb je voldoende licht tijdens het aankleden en sfeerverlichting tijdens de romantische avonden. De lamp mag best dé eyecatcher van de slaapkamer zijn. 

4. Sidetable of sofa achter het bed

Plaats een sidetable of een smalle sofa aan het voeteneinde van je bed. Dit voegt ongelooflijk veel sfeer en luxe toe aan jouw slaapkamer. Heb je de ruimte? Maak dan een kleine relaxhoek met een salontafel of bijzettafel. Hier kun je tot rust komen voordat je gaat slapen. Heb je een tv op de slaapkamer? Dan is dit meubel sowieso een sfeermaker.